Nejlepší šampaňské vyráběné českou “Bohemkou” se jmenuje Louis Girardot, po výrobci sektu z Teplic.
Těžko hádat, zda měl Louis Girardot raději sekt, anebo ženy. Obě vášně se mu často spojovaly a stály v pozadí největších zvratů jeho života. Konečně, sám měl prohlásit, že sekt miluje proto, že „je blízký ženám a ženy jsou pak bližší vám.“
Rodák z Épernay výrobu pravého šampaňského odkoukal jako učeň v Moët & Chandon. Po dokončení školy se mladík rozhodl výrobu šířit po Evropě. Okolnosti druhé světové války ho donutily přestat s nomádským způsobem života a usadit se. Girardot si vybral střední Evropu, mimo jiné také proto, že leží přibližně na stejné rovnoběžce, jako jeho rodné město v kraji Champagne. Na Teplice pravděpodobně sázel jako na lázně, jejímž hostům bude moci své produkty snadno prodat. Dovezl francouzské kvasinky, změnil způsob výroby a s prvními lahvemi si v Šanově otevřel svůj první sklep. Podnikání skončilo znárodněním v roce 1948 a jeho “přeložením” do Starého Plzence, kde působil jako expert.
V továrně, kde se české šampaňské vyrábí dodnes, zavedl osvědčený způsob produkce. Pověst šarmantního světáka mu do náruče přivedla milenku a způsobila problémy.
Girardot zůstal v Plzenci jen tři roky. Poté, co ohluchl, se vrátil do Francie, kde tragicky zahynul.
Podnik, který naučil vyrábět sekt, po Girardotovi pojmenoval svůj nejlepší produkt.